ladies cooking
enjoy cooking ! - sisters.
środa, 11 lipca 2012
naleśniki z jagodami i bitą śmietaną
SKŁADNIKI:
Naleśniki:
2 jajka
mleko
woda mineralna
mąka
cukier
cukier waniliowy
olej do smażenia
Powidła jagodowe:
jagody
cukier
Dodatkowo:
bita śmietana Dr. Oetkera
czerwone porzeczki
200 ml mleka
Smażymy naleśniki. Jagody smażymy z cukrem. Ubijamy bitą śmietanę z mlekiem. Zwijamy posmarowane naleśniki w koperty, robimy kleks bitą śmietaną. Dodatkowo możemy ozdobić czerwonymi porzeczkami.
Smacznego
2 komentarze:
Panna Malwinna
12 lipca 2012 07:12
Chętnie rozpoczęłabym dzień od takiego śniadania;)
Odpowiedz
Usuń
Odpowiedzi
Odpowiedz
Dusia
12 lipca 2012 11:13
pycha!
Odpowiedz
Usuń
Odpowiedzi
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Chętnie rozpoczęłabym dzień od takiego śniadania;)
OdpowiedzUsuńpycha!
OdpowiedzUsuń