niedziela, 8 lipca 2012

pora na kalafiora


Przepis ten podpatrzyłyśmy u naszej babci.  Może nie wygląda to smacznie ale jest pyyyyyszne :)

SKŁADNIKI:
  •   pół główki kalafiora
  •  5 pomidorów
  •  bulion warzywny ( rosołek )
  •  pierś z kurczaka / kiełbaska
  •  przyprawa maggi
  •  olej
  •  pieprz
  •  sól
  • ryż


Pół główki kalafiora ( podzielonego na różyczki ) gotujemy do miękkości w bulionie warzywnym 
( u nas rosołek ). Na patelni smażymy pierś z kurczaka / kiełbaskę na oleju, dodajemy do tego kalafiora i obrane ze skórki pomidory. Podlewamy to wszystko bulionem warzywnym. Przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną przyprawą maggi. Podajemy z ryżem.





Smacznego ! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz